Upptäck Lima

Lima erbjuder något för alla – oavsett om du är intresserad av historia, konst, mat, shopping eller natur. Stadens rika kulturella arv och moderna charm gör den till en oförglömlig destination för alla turister.

Historiska platser och kultur

Lima, med sina djupa historiska rötter, är hem för många viktiga platser som är värda att utforska. Ett måste för historieintresserade är ”Plaza Mayor” eller ”Plaza de Armas”, som är stadens huvudtorg. Här kan man beundra imponerande kolonial arkitektur, inklusive Palacio de Gobierno och Catedral de Lima. Ett annat historiskt område är ”Barrio de San Blas”, känt för sina smala gator och traditionella hus.

Museer och konst

Lima är även känt för sina många museer. Museo Larco är välkänt för sin samling av pre-Columbiansk konst och erbjuder en inblick i Perus rika historia. För konstälskare är Museo de Arte de Lima (MALI) ett annat populärt val, med konstverk som spänner från den koloniala eran till modern konst.

Mat och dryck

Peruansk mat är känd över hela världen, och Lima är det bästa stället att uppleva denna kulinariska tradition. Missa inte att prova ceviche, en lokal specialitet gjord på rå fisk, marinerad i citrusjuicer och kryddor. För de som vill uppleva lokalt hantverksöl eller Pisco, en peruansk brandy, finns det många barer och bryggerier i staden.

Marknader och shopping

Ett besök till de lokala marknaderna är ett måste. Mercado Indio är en populär marknad där man kan köpa hantverk, kläder och andra peruanska souvenirer. För en mer modern shoppingupplevelse, besök Larcomar, ett shoppingcenter med en fantastisk utsikt över Stilla havet.

Natur och utomhusaktiviteter

För naturälskare erbjuder Lima flera parker och grönområden. Parque Kennedy i Miraflores är känt för sina många tamkatter och är en trevlig plats för en promenad. Stränderna i Lima, som Costa Verde, är populära för surfing och andra vattenaktiviteter.

Nattliv och underhållning

Limas nattliv är livligt och varierat. Från traditionella peñas där man kan uppleva peruansk musik och dans, till moderna nattklubbar och barer i distrikt som Barranco och Miraflores.

Utflykter och dagsturer

Lima är också en perfekt utgångspunkt för dagsturer. Besök den imponerande arkeologiska platsen Pachacamac, bara en timmes resa från staden, eller ta en tur till de närliggande Anderna för fantastisk vandring och naturupplevelser.